Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Riešutiniai rageliai

   Artėja gražiausia žiemos šventė - Kalėdos. Tradiciškai mano dovanos bus kepiniai: sausainiai, pyragai, saldainiai. Tačiau metai iš metų tie patys gardumynai pabosta, norisi naujų skonių, kažkuo nustebinti ir pamaloninti mylimus žmones. Štai šiemet į tradicinių kalėdinių kepinių repertuarą įtraukiau riešutinius ragelius.
 
 

Reikės:
150 g sviesto;
60 g cukraus pudros;
30 g vanilinio cukraus;
75 g lazdyno riešutų;
210 g miltų;
žiupsnelis druskos.
Apibarstyti:
cukraus pudros sumaišytos su vaniliniu cukrumi.


  
  Gaminame:
   Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Riešutus sumalame iki miltų konsistencijos ir pakaitomis su miltais beriame į sviestą. Viską gerai išminkome, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų.
  Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi ir tuomet iš šaldytuvo traukiame tešlą. Pjauname po nedidelį gabaliuką tešlos bei formuojame ragelius. Dedame ant skardos ir kepame apie 15 min.
   Iškepusius sausainėlius barstome cukrumi ir paliekame atšalti bei sutvirtėti.
   Ragaujame, pakuojame, dovanojame :)
  


Receptas skelbtas žurnale ,,Virtuvė"






 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą