Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Baltojo šokolado kamuoliukai padengti kokoso sniegu

   Žiema jau seniai ant kiemo, o sniego kaip nėra, taip nėra. Sakau, reikia paburti virtuvėje, gal pasnigs :)
     Ant virtuvinio stalo išrikiavau:
  200 g baltojo šokolado;

  60 ml grietinėlės (35 proc.);
 10 g sviesto;
 1 citriną;
 100 g kokoso drožlių;
 25 lazdyno riešutus.
 
   Ir pradėjau burti. Pirmiausia į dubenėlį subėriau šokoladą (žinote, yra toks baltas šokoladas mažais gabaliukais ,,Schogetten") ir supyliau grietinėlę, puode užkaičiau vandenį, įstačiau dubenėlį su šokoladu ir palengva maišydama laukiau, kol šokoladas ištirpo. Tuomet sudėjau sviestą ir maišiau, kol šis ištirpo. Dubenį ištraukiau iš vandens. Subėriau apie 40 g kokoso drožlių, 2 a. š. nutarkuotos citrinos žievelės, įlašinau kelis lašus citrinos sulčių. Šokolado masę dar kartą gerai išmaišiau ir padėjau į šaldytuvą 2 val. sustingti.
   Tuo metu lazdyno riešutų branduolius kelias minutes pakepinau  ant silpnos ugnies. Dar šiltiems riešutams, trindama juos tarp rankų, nurengiau rudus kailinukus (luobeles).
   Iš sušalusios šokolado masės formavau rutuliukus, į kiekvieną įsprausdama po riešutą. Apvoliojau juos kokoso drožlėse. Gavosi 25 balti ir purūs sniego kamuoliukai. Kad būtų tvirtesni, kuriam laikui vėl juos įkišau į šaldytuvą.
   Sustingusius kamuoliukus įdėjau į spalvotus popierėlius, supakavau į dėžutes, ir, prašau, štai jums snieguotos dovanos. Skanaus!    
    
 
P.S. Stebuklas, už lango pasirodė pirmosios snaigės. Burtai veikia!

1 komentaras:

  1. Ir šitie baisiai geri :) Gal net skanesni už originalą :)

    AtsakytiPanaikinti