Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Paprastasis moliūgų keksas

   Džiaugiuosi atradusi dar vieną moliūgų naikinimo būdą (čia tas atvejis, kai moliūgas užauga milžiniško dydžio - visiems pažįstamiems atpjauni po gabalą, prisiverdi gardžios moliūgų sriubos, prisidarai pusę šaldiklio moliūgų tyrės žiemai ir vis dar turi to gėrio :) Valio, kepam keksą!  
Reikės:
0,5 litro moliūgo tyrės;
2 stiklinių miltų;
pusės a/š druskos;
1,5  a/š kepimo miltelių;
po pusę šaukštelio maltų gvazdikėlių, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų, cinamono arba poros arbatinių šaukštelių prieskonių kalėdiniam pyragui;
1,5 stiklinės cukraus;
0.5 stiklinės aliejaus;
2 kiaušinių.
 Darbuojamės:
 Į  dubenį išsijojame miltus, suberiame kepimo miltelius, druską, prieskonius. 
 Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame aliejų ir moliūgo tyrę . Viską išmaišome iki vientisos masės, kurią atsargiai  supilame į miltus. Gauname grietinės tirštumo tešlą. Apvalią apvalią kekso formą patepame sviestu, supilame tešlą ir kepame apie 1 val. 20 min ar net  pusantros valandos pradžioje 200 laipsnių temperatūroje, įpusėjus kepimui temperatūrą šiek tiek sumažiname.
 Iškepusį keksą ataušiname formoje. Ataušusį keksą galite aplieti šokoladiniu glajumi arba apibarstyti cukraus pudra, bet man ir ,,su be nieko" skanu buvo :)
  Štai koks paprastas bet neprastas moliūgų naikinimo būdas!

   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą