Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Indijos virtuvė: baklažanų ir pievagrybių troškinys

   Galiu pasakyti, turiu nemažas sankaupas įvairių receptų, kulinarinių knygų, žurnalų, tačiau gamindama valgį retai jais naudojuosi. Šiandien buvo išimtis - idėją pietums pasiskolinau iš Rimi lankstinuko. Pavyko puikiai ir buvo labai skanu. Skubu pasidalinti šio egzotiško troškinio receptu su jumis.
 
Reikės (3-4 asmenims):
1 didelės bulvės (arba 2 mažesnių);
1 vidutinio dydžio baklažano;
1 didelio svogūno;
500 g pievagrybių;
100 g petražolių;
1 kupino a. š. kario miltelių;
1 kubelio daržovių sultinio;
1 skardinė kokoso pieno;
druskos ir pipirų (nebūtina);
aliejaus kepimui;
ryžių garnyrui.
 
Gaminame:
Susmulkiname svogūną ir pakepame aliejuje (gilioje keptuvėje). Bulvę supjaustome dideliais gabalais ir sumetame ant svogūnų į keptuvę. Uždengiame ir, kol bulvė kepa (nepamirškite  maišyti!), supjaustome baklažaną (į 4 dalis išilgai ir tada susmulkiname 1 cm riekėmis). Nuplauname pievagrybius ir galvutes perpjauname pusiau.   Kai bulvės suminkštėja suberiame paruoštas daržoves. Šiek tiek padruskiname ir papipiriname, jei norite (labai saikingai). Gerai išmaišome ir dar pakepame. Apkepus daržovėms užberiame kario miltelius, susmulkintas petražoles. Gerai išmaišome. Viską užpilame kokoso pienu ir įmetame sultinio kubelį. Maišant kaitiname iki užvirimo. Viskas, pietūs paruošti!
  Troškinį pateikiame su virtais ryžiais.
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą