Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gegužės 2 d., šeštadienis

,,Raffaello" tortas Mamos dienai

   Ar gali būti geresnė dovana mamai ir močiutei už šypsenas, gėles ir pačių keptą skanų, purų, saldų tortą? Manau, ne! Ypač jei tai ,,Raffaello" tortas, kuris atskleidžia jausmus geriau ,,nei tūkstantis žodžių".
  Šio torto receptą nusižiūrėjau Delfi svetainėje. Tikrai nesunku pagaminti, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Pabandykite!
   Pirmiausia išsikepame biskvitą;
   4 kiaušiniai;
   200 g cukraus;
   60 g aliejaus;
   230 g miltų;
   a. š. kepimo miltelių.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vientisos standžios masės. Baigiant plakti supilame aliejų, vėliau, sumažinę plakimo greitį suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gautą masę supilame į apvalią kepimo forma, prieš tai jos dugną išklojus kepimo popieriumi o šonus patepus sviestu. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusį biskvitą paliekame orkaitėje praaušti.
   Tuo metu gaminame kremą:
   1 indelis kondensuoto pieno;
   200 g kambario temperatūros sviesto;
   400 g plakamosios grietinėlės (ne mažiau kaip 35 proc.);
   60 g kokoso drožlių.
   Grietinėlę išplakame  ir padedame į šaldytuvą. Sviestą sumaišome su kondensuotu pienu ir išplakame iki vientisos masės purumo. Supilame kokoso  drožles ir išmaišome. Gautą masę padedame į šaldytuvą.
  Dabar atėjo laikas traukti biskvitą iš orkaitės ir perpjauti į 3 dalis. Kad pjaunant biskvitas netrupėtų reikia turėti ne tik  aštrų peilį, bet jį kas kartas vis pakišti po tekančiu vandeniu. Tuomet biskvitą perpjausime be jokio vargo. Gavome tris biskvitinius papločius. 
  Dar turime pasigaminti vandens biskvitų sulaistymui: 
  200 ml stiklinė vandens;
  1 citrinos sultys;
  1 v. š. cukraus. 
   Viską maišome, kol cukrus ištirpsta.
  Traukiame abu plakinius iš šaldytuvo ir sumaišome - gauname vientisą kremą. Vieną biskvitą dedame į torto formą, sulaistome vandeniu su citrina ir cukrumi, aptepame  kremu. Ant jo vožiame antrą biskvitą ir vėl sulaistome vandeniu bei aptepame kremu. Trečią biskvitą dedame ant viršaus, šiek tiek paspaudžiame ir sulaistome vandeniu. Dar liko kremo torto viršui ir šonams - jį ir tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame bent kelioms valandoms, dar geriau per visą naktį, pastovėti. Tada tortą išimame iš tortinės, viršų ir šonus aptepame likusiu kremu ir puošiame. Arba tik pabarstome kokoso drožlėmis - man gražus toks minimalizmas. 
   Čia Jums, mūsų mamytės ir močiutės. Su švente!  




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą