Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. rugsėjo 27 d., šeštadienis

Daržovėmis ir fetos sūriu įdaryti cukinijų laiveliai

Cukinijos! Stebiuosi, kaip seniau nesuprasdavau, ką su jomis daryti, kur jas dėti, ir, aplamai, kas jas gali valgyti :) Dabar tai mano viena mėgstamiausių daržovių. Ir pagrįstai, nes tiek daug gardžių patiekalų galima iš jų pagaminti.

Štai, pavyzdžiui, daržovėmis ir fetos sūriu įdaryti cikinijų laiveliai. Šiam vegetariškam patiekalui (beja, jį mielai valgo ir mėsėdžiai :) pagaminti reikės: 
2 nepernokusių vidutinio dydžio cukinijų; 
1 morkos;
1 didelio mėsingo pomidoro;
saldžiosios paprikos;
1 didelio svogūno;
špinatų (šaldytų arba šviežių - puokštelės ar poros kubelių);
100 gr apvirtų šviežių grybų;
100 gr parmezano tipo sūrio (aš naudoju ,,Džiugo" sūrį);
100 gr fetos sūrio;
kelių šakelių petražolių ar kitų žalumynų, kuriuos mėgstate;
2 skiltelės česnako,
druskos, pipirų, aliejaus. 

   Morką supjaustome skrituliukais, susmulkiname svogūną, papriką ir grybus (jei grybų nepjaustėte prieš virdami). Visas daržoves pakepiname šlakelyje aliejaus, pabarstome pipirais, druska. Kol daržovės vėsta, nuplauname cukinijas, nulupame odelę (jegu cukinija jauna, odelė minkšta, tai lupti nereikia), perpjauname išilgai - gauname 4 puseles. Išskobiame sėklas ir šiek tiek minkštimo, kad vėliau galėtumėme jas įdaryti daržovėmis. Taip paruoštus cukinijų laivelius apšlakstome aliejumi, apiberiame druska ir pipirais bei paliekame keletui minučių įsigerti.
  Tuo metu į ataušusias daržoves įpjaustome kvadratėliais sukapotą pomidorą, išspaustą česnaką, susmulkintus špinatus ir peražoles. Paskaniname fetos siūrio gabaliukais bei apiberiame mėgstamais prieskoniais (prieš tai paragavę įdaro - gal neverta dėti prieskonių :).

 
   Cukinijas įdarome paruoštomis daržovėmis. Užberiame ,,Džiugo" ar kito parmezano tipo sūrio. Dedame į aliejumi išteptą skardą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 min., t. y. kol iškeps cukinija ir taps minkštutė ir lengvai perduriama šakute.

   SKANAUJAME :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą