Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. rugpjūčio 17 d., sekmadienis

Frappe - kava karštai vasaros dienai

                                                           
    Prieš kelias savaites dukra grįžo iš Graikijos, iš Salonikų, ir dovanų parvežė šaltos graikiškos kavos receptą. Puiki dovana! Ja gardžiavausi visas atostogas. O dabar, kol dar nesibaigė šiltos dienos ir vis dar norisi kažko gaivaus, dalinuosi šiuo receptu su jumis.
   Štai ką apie frappe rašo vikipedija:  Frappe (gr.  φραπές, frapés), frappe kava – puta dengtas graikiškas atšaldytas tirpios kavos gėrimas. Labai populiarus Graikijoje bei Kipre, pastaruoju metu paplitęs ir daugelyje kitų šalių. Pirmą kartą frappe atsitiktinai buvo sukurta Salonikuose 1957 m. Dimitris Vakondios ir tapo pokarinės Graikijos kavos vartojimo gatvėje kultūros dalimi, „nacionaline“ kava. Tai viena iš populiariausių kavų tarp graikų jaunimo ir užsienio turistų.
   Taigi, frappe kavai reikės:
    aukštos stiklinės, plakiklio, šiaudelio,
    2 šaukštelių tirpios kavos (man geriausia ,,Nescafe"),
    2 šaukštelių cukraus,
    šalto vandens,
    pieno,
    ledukų.
   Į aukštą stiklinę suberiame kavos miltelius ir cukrų, įpilame šalto vandens tiek, kad apsemtų ingredientus. Visa tai suplakame iki tirštos putos (patogiausia tai daryti nedideliu mikseriu). Tuomet įpilame pieno ir vandens (aš pyliau lygiomis dalimis, tačiau galima varijuoti pagal jūsų skonį), sumetame ledu0kus ir papurtome, kad ledukai paskęstų putoje. Įdedame šiaudelį ir mėgaujamės :)
   Graikijoje frappe gaminama 3 rūšių  glykós (saldi - 2 šaukšteliai kavos ir 4 šaukšteliai cukraus) métrios (vidutinė - mano aprašytas variantas), skétos ( be cukraus). Jei kas nemėgsta ar negali vartoti pieno, tai frappe galima gaminti tik iš kavos, cukraus ir vandens, svarbiausia, tiršta puta!

  
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą