Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. sausio 14 d., antradienis

Kate Morton Užmirštas sodas


     Viršelis. Kate Morton. Užmirštas sodas (The Forgotten Garden), leidykla Gimtasis žodis, 2010 m., Vilnius, iš anglų kalbos vertė Regina Šeškuvienė, 574 puslapiai.

     Autorė. Kate Morton  - australų rašytoja, pelniusi savo šalies ir tarptautinį pripažinimą. Rašytoja gimė 1976 m., šeimoje buvo vyriausia iš trijų seserų. Kate vaikystė prabėgo Pietryčių Kvinslende (Queensland) Austarlijoje.  Nuo mažens ji mėgo skaityti, mylimiausia autorė buvo vaikų rašytoja Enid Blyton. Baigusi kaimo mokyklą kate  išvyko mokytis į Londoną, kurs studijavo dramą ir oratorinį meną, vėliau baigė vasaros kursus Karališkojoje Šekspyro dramos meno akademijoje ir planavo savo ateitį sieti su teatru, kol galų gale suprato, kad jos pašaukimas yra žodis. 2006 m. pasirodė jos pirmasis romanas The House at Riverton (dar žinomas pavadinimu The Shifting Fog), 2008 m.  - The Forgotten Garden, 2010 m. išleidžiamas romanas The Distant Hours, o 2012 m. -  The Secret Keeper.
Šiuo metu Kate Morton gyvena Paddington priemiestyje, ištekėjusi už džiazo muzikanto ir kompozitoriaus Davin, jie augina du sūnus. Daugiau apie Kate Morton galite sužinoti jos puslapyje http://www.katemorton.com/

     Trumpai. Pamestas vaikas... Pirmojo pasaulinio karo išvakarėse laive, plaukiančiame į Australiją, rasta vieniša mergaitė. Paslaptinga moteris, pasivadinusi Rašytoja, žadėjo ja pasirūpinti, tačiau ta Rašytoja dingo kaip į vandenį. Baisi paslaptis... Tik dvidešimt pirmojo gimtadienio išvakarėse Nelė O'Konor išgirsta paslaptį, kuri visiems laikams pakeis jos gyvenimą. Po kelių dešimtmečių ji leisis į tolimą kelionę ieškoti tiesos, kuri nuves ją į atokų Kornvalio pakrantės užkampį, neapsakomai gražų ir keistą Blekhursto dvarą, kadaise valdytą aristokratiškos Montrašė šeimos.
   Paslaptingas palikimas...Po Nelės mirties jos anūkė Kasandra netikėtai sulaukia palikimo. Trobelė ant skardžio ir užmirštas, apleistas sodas seniai garsėja savo nešvaria praeitimi ir juose dūlančiomis paslaptimis apie likimo pasmerktą Montrašė giminę ir jų augintinę Elizą Meikpys, tapusią niūriųjų Viktorijos laikų pasakų rašytoja. Būtent čia Kasandra pagaliau sužinos tiesą apie savo giminę ir atskleis amžiaus senumo paslaptį apie dingusią mergaitę.
   Paslaptinga, įtraukianti ir labai moteriška, bet ne sentimentaliai verkšlenanti,  istorija apie draugystę, meilę, pavydą ir beprotiškus poelgius. Knyga nuostabiai tinka ilgiems žiemos vakarams. Tik tų vakarų man buvo mažoka -knygą perskaičiau per porą vakarų-naktų :) Labai jau magėjo išnarplioti visas paslaptis :)

      Įvertinimas. 4/5   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą