Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Aguonų pyragas

  Aguonų pyragas - tai  dar vienas kepinys iš mano kalėdinio repertuaro. Tikra klasika - biskvitas ir aguonos. Pagyros garantuotos, tiek skoniui, tiek išvaizdai. Produktai neįmantrūs, juos galite rasti visose parduotuvėse.

Tešlai:
300 g miltų,
300 g cukraus,
200 g sviesto arba margarino,
6 kiaušiniai,
2 a. š. kepimo miltelių,
1  didelė citrina.

Aguonų masei:
300 g aguonų,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus pudros,
keli lašai migdolų esencijos.

  Pirmiausia nuplikykite aguonas ir 2-3 kartus permalkite mėsmale. Ištrinkite trynius su cukrumi ir supilkite į aguonų masę, įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos. Supilkite iki standumo išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišykite. Aguonų masės paruošimas yra pati sunkiausia šio pyrago gamybos dalis, todėl, jei neturite laiko ar labai labai tingite, parduotuvėje galite nusipirkti jau paruoštos aguonų masės (tačiau, jei tikrai norite palepinti savo namiškius ar svečius, aguonų masę gaminkite patys ir patikėkite, ji daug skanesnė, nei pirktinė).
   Kitas etapas - tešla. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite iki purumo su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Įberkite nutarkuotą citrinos žievelę bei išspauskite sultis. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Standžiai išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą.
   Apvalią pyrago skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę tešlos, sudėkite aguonų masę ir tolygiai ją paskirstykite po visą tešlos paviršių, ant jų supilkite likusią tešlos dalį. Kepkite apie 1 valandą. Pradžioje iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pyragui pakilus ir apkepus, temperatūrą sumažinkite iki 170  laipsnių. Iškepusį pyragą ataušinkite ir tik tuomet išimkite iš formos. Apiberkite cukraus pudra  - grožiui - ir skanaukite, ragaukite tik liežuvio neprarykite :)
   Tiesa, šį pyragą esu kepusi ir su dviem įdarais. Ant aguonų masės dėjau sluoksnį varškės, pertrintos su cukrumi ir pagardintos razinomis. Tad jei norite įvairovės - pabandykite. Buvo taip pat labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą