Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2013 m. balandžio 2 d., antradienis

M.H. Clark ,,Nesidairyk atgal"



Viršelis. Mary Higgins Clark ,,Nesidairyk atgal", Alma litera, 2010, žanras - detektyvas.
Autorius. Amerikiečių rašytoja M.H. Clark kuria psichologinio trilerio romanus. Yra parašiusi 42 tokio pobūdžio knygas. Rašyti pradėjo dar ankstyvoje jaunystėje, nors tai ir nebuvo pagrindinis pajamų šaltinis - dirbo sekretore, redaktore, stiuardese.  Detektyvinius romanus rašyti pradėjo jau brandžiame amžiuje. Jos knygos sulaukė skaitytojų ir kritikų pripažinimo visame pasaulyje ir pateko į skaitomiausių knygų sąrašus. M.H. Clark yra daugelio prestižinių premijų lauretė, JAV detektyvų rašytojų asociacijos prezidentė, jos vardu pavadintas vienas svarbiausių apdovanojimų geriausiems trilerių rašytojams.
Trumpai.  Nekilnojamo turto agentė Leisė Farel, pardavinėdama butą, tampa savo klientės žmogžudystės liudininke. Ir ne tik - ji pažada mirštančiai buto savininkei perduoti  dukters dienoraštį jos tėvui. Todėl Leisė nuslepia dienoraštį nuo policijos. Taip ji tampa nusikaltėlio, medžiojančio dienoraštį, taikiniu bei policijos įtariamąja. Knyga skaitosi labai lengvai, tiesiog verčiasi puslapis po puslapio, siužetas neįmantrus, intriga nuspėjama... Žodžiu, tai smagus vieno vakaro skaitinys, kurį perskaitai, padedi ir pamiršti apie ką ten buvo rašyta.
Įvertinimas: 3/5

2 komentarai:

  1. Koks Jūsų geriausias, mėgstamiausias skaitytas romanas?
    Ir ką laikote geru romanu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaičiau ir skaitau tikrai nemažai. Geras romanas man, tai toks, kurio negali paleisti iš rankų - įdomi, intriguojanti istorija, kurioje užkoduota vienokia ar kitokia informacija (įvykis, asmenybės, papročiai, miesto ar šalies, kur vyksta veiksmas, aprašymai ir pan.), graži kalba ir geras vertimas, dar pageidautina, kad nebūtų akivaizdžių gramatinių ar stiliaus klaidų. O svarbiausias geros knygos požymis man yra tai, jog perskaičius, ją prisimeni dar ilgą laiką. Deja, yra knygų, kurias perskaitai, o po kelių dienų jau negali prisiminti, apie ką skaitei ir aplamai, ar skaitei.
    Konkrečias knygas labai sunku įvardinti - jų daug. Dabar tiesiog prisiminiau kelias, skaitytas pastaraisiais merais: H. Wasssmo ,,Dinos knyga" (ne visiems ji patinka, o man paliko gilų įspūdį. Dar ir dabar užsimerkus matau Diną griežiančią violančele), P. Conroy ,,Pajūrio muzika", M. Waltari ,,Sinuhe Egiptietis", J. Gaardes ,,Cirko direktoriaus duktė", dabar ką tik baigiau Jo Nesbo ,,Gelbėtojas" - puikus detektyvas. Pati stebiuosi, bet paskutinės skaitytos įsimintinos knygos yra skandinavų autorių. Ir dar duoklė lietuviškai knygai - Sabaliauskaitės ,,Silva Rerum".

    AtsakytiPanaikinti