Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Blynai savaitgaliui

  Kaip žinia, su pavasariu kažkas negerai. Įtariu, kad per Užgavėnes blynų mažokai valgėm. Taigi, pakartojam blynavimą, kepam storus, didelius ir labai sočius bulvinius blynus su grybų įdaru.


Pagrindiniai ingredientai, aišku, bulvės ir grybai. Grybų prisirinkau rudenį ir užšaldžiau, dabar tik ištraukiau iš šaldiklio ir atšilusius sumaliau pačia paprasčiausia mėsmale. Nulupau porą svogūnų galvų, supjausčiau ir pakepinau aliejuje. Grybus, svogūnus, druską ir maltus pipirus (pagal skonį) sumaišiau dubenyje ir padėjau, kad atvėstų. 
 
Tuo tarpu nulupau ir burokine trintuve sutarkavau bulves. Tarkius nuploviau po tekančiu vandeniu. Tapo tokie baltučiai, gražučiai...

  Į tarkius įmušiau tris kiaušinius, įbėriau druskos, pipiro ir džiovintų čiobrelių (čiobrelių galite ir neberti, tačiau man taip skaniau). Viską gerai išmaišiau.
Keptuvėje gerai įkaitinau aliejų ir įdėjau du kupinus šaukštus tarkių ant  kurių uždėjau po šaukštą grybų mišinio, kurį vėl užklojau bulvių tarkiais. Išėjo tokie trijų sluoksnių gigantiški blynai-tortai.
  Apskrudus vienam šoneliui blynus apverčiau ir gerai pakaitinau kitą šonelį. Iškeptus blynus sudėjau į lėkštes ir padalinau alkaniems šeimynykščiams.
Kaip pagardą pasiūliau pasirinkti grietinę, rūgpienį (ne kefyrą) ar varškės padažą (varškė, grietinė, druskytė ir kelios česnako skiltelės ).  Iš poros kilogramų bulvių ir kilogramo grybų prisivalgėme keturiese ir dar kitai dienai pietums liko.
 Skanumėlis-sotumėlis!

1 komentaras:

  1. Blynai atrodo labai skaniai!
    Ačiū už idėją, būtinai pasigaminsiu:)

    AtsakytiPanaikinti